Friday, May 20, 2011

Khalida jual Krim Nur Syifa cuti nie hoho~

Sobahal khoir.. phew..bukak blog awal arini utk melancarkan 1 lagi serangan promosi Krim Nur Syifa melalui satu lg medium, iaitu BLOG FERTUCINI tercinta! hoho so, ak na memperkenalkan produk yg sedang ak promosikan kpd kawan, sedare mare dan org2 sekeliling, iaitu Krim Nur Syifa ( Citronella Cream ) yg berkesan utk mengubati 36 bermacam jenis penyakit..hoohoi



ok2 sabaq2.. sblum i go any further ak na ckap kat angpa.. mule2 ak pun mcm angpa jugak, kurang berminat na tau pasal produk2 ceni kat pasaran, kan? antara reason nye, its Malaysian produk.. rmai pndang slack bile org kte hasilkan produk..kdg tu ade kwn yg jual sabun kosmetik kan, bile tau produk malaysia buleh plak depa tanye.. ish berbuih ke tak sabun ni? haiyyaa ade jugak... jgn la ek.. x baek.. hargai usahawan2 malaysian yg selame ni depa la yg byk bg sumbangan utk ekonomi negara berbanding ramai di luar sane yg makan gaji... ho, another reason why people look down to this gengre of product ; mungkin produk2 sebegini da terlalu byk dipasarkan sampai tataw mane yg betui2 eloq.. haaa tu diaa! ni la ak na habaq mai kat angpa.. ak pun ade pandangan mcm korg about these kind of product.. tp bile ak kenal krim ni.. ak ase its a good product.. ha, ramai bile dengar name krim ni ingatkan kosmetik.. well am telling u its not.. krim ni basically utk sakit2 yg melibatkan muscular, boleh digunakan utk mcm2 kegunaan.


Ho, actually kat tempat ak blaja ( Universiti Malaysia Terengganu ) Krim ni da famous n well establish dlm kalangan warga umt stat dr makcik cleaner sampai la pensyarah2, n even majlis tertinggi kolej kediaman da kenal and pakai produk ni.. ak x pnah beli @ pakai ag sbnanye, x brape na ade duet.. huhu tp memg tergerak jugak la hati na beli bile tgk2 poster Krim Nur Syifa ni ade di mane2.. kat asrama, kat fakulti pun ade.. and ak rase promotion ce gini sgt2 la membantu org knal product ni and wondering whats this actually, n when theres quesrtion mark in their head, these people will figure it out by that moment or soon.. hooo sati ag strategi promtion yg di buat di umt utk attract people is buat pemenang bg pembeli 100,200++ sampaila abis sem.. pemenang ke 600 yg akan terima hadiah misteri dr tokeh product nie.. haa menarik kan?sebelum ni ade yg dpt beg laptop, pendrive, baucar makanan, buku haa mungkin pasni pakej percutian ke.. mane tau kan? hoho

href="http://4.bp.blogspot.com/-Xi5j0fpwVN8/TdcADGpGR8I/AAAAAAAAABs/ywffrGvAYAw/s1600/P5090020.JPG">

The very first time ak gune product ni is time buat jualan lansung , ktorg bukak gerai sempena SUKANUN ( Sukan Badan2 Berkanun ).. tp bukan beli, pakai tester huhu seminggu jgak berkampung kat sane.. ho di takdirkan Allah hari ke 2 kat sane, i got fever plus flu.. isk2 ase lemah sgt badan time tu.. Tuhan je tau.. tp sbb ade tugas, ak pun x sampai hati na tinggalkan kwn sorg2 jge grai tu.. jd tapela selagi mampu ak teruskan pjuangan.. lg pun kwn tu faham, ok je ak na dtg pkui brapa pun tapa kate nye =) ha, selsema la ak menanggung hidung yg berat ini... ase na tanggal je.. bersin sokmo plop tu, bersin bukan sebarang bersin.. power gtu.. hooo tapela, sabaq.. sakit ni kifarah dosa.. insha Allah..ha, mlm tu.. kwn ak bg bwak balik Krim Nur Syifa tuh, katenye sapu kat idung sket.. insha Allah lega sket.. ak pun bwk balik.. sbnarnye terdetik jugak dlm ati betui ka buleh baik ni.. kang selsema ni bkait dgn bacteria, virus yg sbb kan phasilan excessive mucus dlm idung kte ni..lau xde ubat, antibiotic..ok ke..? wah bese la student bio la kunun..abis kua fakta2 sains, bio erk~ hurmmm tanpa byk songeh ak pun try mlm tu...

ha, wondering wat happen? hoho bile pas pkai tu.. hidung yg sumbat ni, Alhamdulillah.. lega sket.. ho sblum tu ak ternganga2 tau sbb xleh bnafas kot idung.. tp pas pkai krim tu.. dgn izin Allah... ak akhirnye boleh bnafas melalui hidungku.. oh nikmatnya.. huhu tdo la dgn lena mlm tu... selain nur syifa, ak pun byk minum air utk keep my body hydrated... esop tu, selsema lg.. tp da kurg sket..kepala pun tade berat sgt n ak still buleh gagahkan diri utk bekerja, mempromosikan Krim Nur Syifa kpd org yg lalu lalang... Subhanallah.. jualan meningkat dr hari ke hari... x sangke... suke sgt time tuh huhu yela first experience niaga n succeed, of coz dgn kwn ak yg sorg ag =)



The next day, syukur sgt.. selsema..demam da sembuh sepenuhnya.. cergas n ceria balik! tanpa pengambilan ubat ubatan lansung.. hooo sejak tu, ak sgt yakin yg produk ni memg betui2 eloq... berkualiti dan berkesan utk 36 penyakit yg disenaraikan tuh.. hooo pcaye x..? belum lagi.. ha, kalu x yakin lagi... try dy nye tester.. dtg la umah raye ni kui2

Bercerita tentang produk ni, dy nye texture tu cream texture, sgt concentrated, warna putih n hijau2 sket kot and ade bau pudina plus serai wangi.. sblum ni pnah jugak bau krim yusmira n bg ak bau 2 produk ni sgt bersamaan mgkin basically 2 2 serai wangi Wallahu alam.. selain tu, krim nur syifa ni jgak tidak berminyak, x melekit n boleh bwk smayang sbb bahan2 dy sume yg dibenarkan syarak, tade pun yg forbidden ke ape... Antara kandungan nye, Habbatus sauda, minyak zaiton, serai wangi, kayu putih dan pudina. my assumption, korg mesti bese dgr sal penggunaan Habbatus sauda dlm ubat ubatan without knowing exactly function utk kesihatan badan kite kan? ha, ngaku aje.. sbb ak pun centu.. cume bile terlibat dgn jualan Krim Nur syifa ni, ak jadi berminat na tau and start google2 kat internet sal produk ni n peranan Habbatus sauda tu sendiri.



Nabi SAW pernah bersabda ; Tetaplah kamu dgn Al Habbatus Sauda, kerana sesungguhnya pd nya terdapat ubat segala penyakit kecuali As sam (maut) . Riwayat Sahih Bukhori.

ha, meh ak na habaq mai sal Habbatus sauda ni. ni antara fact yg ak jumpe dr sumber2 yg boleh dipercayai tntg habbatus sauda ni ;

Habbatus Sauda adalah sejenis tumbuhan dallm bentuk rumput kecil, mempunyai batang yang tingginya lebih kurang setengah hasta, mengeluarkan bunga yang berwarna biru yang terdapat di dalamnya biji Habbatussauda. Tumbuhan ini terdapat di negara Arab dan dikenali dengan pelbagai nama seperti Habbatussauda(Mesir , Syam), dalam Bahasa Inggeris dipanggil Nigella Sativa atau Black Cumin. Produk mempunyai khasiat yang amat tinggi.

Mengandungi lebih drp 67 kandungan bahan aktif di dalamnya. Bahan-bahan ini dapat membantu menyembuhkan beberapa penyakit yang sering dihadapi oleh manusia. Hsauda ini ialah satu supplement/ubat yg membetulkan perjalanan sistem tubuh seseorang individu itu. Ianya akan membersihkan darah dan menjadikan individu itu lebih bertenaga dan sihat .

Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com/2009/04/khasiat-habbatus-sauda.html

Ok, selain tu... Dr. Tierra pernah mengatakan bhawablack cumin ni adalah bijirin yg sgt meransang tenaga tubuh dan sgt membantu dlm kelelahan kronik, kehilangan semangat serta memberikan kesan therpeutic pd gangguan pencernaan, penyakit puan dan sistem pernafasan. Pahtu, Dr Stanley ( Universiti Arizona ) juga berpendapat Habatusauda ni memiliki peranan yg sgt penting dlm dlm pencegahan tumor dan kanser, dan dpt memperkuat sisitem perkebalan tubuh n mempercepat pembelahan sel.



Haa, itulah dy Habbatus sauda. da ramai pkar2 uat kajian n Rasul kite sendiri pun pnah bg clue tntang hebatnye Habatusauda ni dlm penyebuhan dan kesihatan tubuh badan kite.. hurm, what else.. dipendekkan citer, jualan lansung di Sukanun tempoh hari berjalan sgt bagus and produk kami pun SOLD OUT dlm mase 4 ari jah, ari rabu tu da licin hoho tokeh ak pun tpakse kol pembekal utk anta sket ag iaitu 15 Besaq, 15 Kecik.. tu pun 2 besaq, 2 kecik act na jdkan stok utk ak sbagai permulaan jd ejen kan.. kne ah sket lu.. test market lu org kate.. ho, jd kul 2 ari khamis tu.. smpai la stok baru.. tp.. memg goreng pisang panas ah, kul 8 mlm centu da SOLD OUT lagi.. smpai 2 yg besaq, stok ak punye pun tpakse jual sbb depa na sgt.. hooo, ade sorg akak tu na ambik tester skali.. even bekas dy pun pecah2 na jugak.. hoOO dasat tol penangan Krim Nur Syifa ni.. jgn pndang lekeh tau.. korg tataw lagi.. x kenal maka x cinta ho, org duk kate la..ak x kate.. huhu

Oleh sbab ktorg tempah gerai tu smpai sabtu, jd jumaat sabtu pun still bkak ag even stok da tade time tuh. kali ni, kitorg tukaq strategi.. x ktorg jgak sbenanye, tp tokeh ak ler..huhu ak numpang ajer.. =? jd kitorg bukak grai ambik tempahan n pknalkan cara belian melalui khidmat pos, bayar dan product smpai ke rumah terus within 1 day.. haaa hebat tak..? bunyik cam hebat kan.. huhu act ak pun wonder ade k ea org yakin na tempah2 plak, pos ag.. cam leceh tp Alhamdulillah rezeki kitorg mlm tu, walau x ramai.. dlm 3 4 org stuju na beli cara pos tu..korg tau, adik2 ak pun ade time tu dtg skali, ak bwak jln2. diorg pun membantu skali uat eksperimen n cop contact number kat every flyer hu2 haaa esop nye plak, dtg sekumpulan pemuda dr labuan katenye.. kat 7 8 org jgak mai sggah.. ad yg stuju na beli care pos.. kitorg pun ambik la alamat depa.. tp yg beli x ramai pun sbnanye huu its ok laa.. nant ade yg gune tu, insha Allah akn introduce kat kwn2 n sdare2 plak.. ok la kan.. we cannot expect people utk terus beli produk tu dgn drastik, ha bg depa study2 lu... yakin dulu.. n beli dgn hati yg rela.. ikhlas gtu..





Gtu la story nye, n skrg ak jd sala seorg sub pengedar di Terengganu ni... still slow2 wat promotion.. n cube na pknalkan produk ni kat org2 ak.. huhu memg kene plan betui2 ah... semaksima mungkin.. hooo Semoga Allah mempermudahkan urusan aku, n ikhlaskan niat ak ni.. berniaga utk beramal.. utk isi mase dgn bende bmanfaat.. cari rezki halal.. hoo.. tokeh ak pun pun pnah ckp katenye jualan ni kire jualan amal jugak sbb stiap jualan tu akn sumbang RM1 bg stiap produk kecik n RM1.5 bg stiap produk besaq kat psatuan Down Syndrom Malaysia, at least sbagai plajar universiti ade sumthing yg kte boleh wat utk bantu depa2 ni... ak na ckp, memg x rugi la korg try dulu.. sbb produk ni sesuai digunakan utk seisi keluarga n telah terbukti berkesan.. jgn tataw, ini produk dr pakar kimia USM tau, dan cara pgunaannye turut mengikut kajian anatomy tubuh badan manusia, bkan sbarang krim murahan yg maen sapu je mane2 haaa dengaq tuh =)



Harga produk:
Kecil (25gram) RM15
Besar (100gram) RM35

Utk perkhidmatan pos terus ke rumah dlm 1 hari!
Kecil (25gram) RM15+RM2 = RM17
Besar (100gram) RM35+RM1 = RM36


Ok ah, stop stakat ni dulu.. pendek kata, yakinlah pd Krim Nur Syifa ni sbagai alternatif yg berkesan merawat pelbagai 36 penyakit.. Produk Berkualiti tau!! bukan sebarangan produk~ Ade jgak sub pengedar produk ni yg jual RM50, x termasuk kos phantaran.. kalu masuk kos penghantaran.. da RM55.. ho, jd hati2 n carila sub pengedar yg jual dgn harga spatutnye contohnye, ak sendiri hooo jd sape yg berminat na cube tester @ dpatkan produk @ ingin keterangan lanjut dr sub-pengedar @ kurang jelas tentang perkhidmatan pos kami, boleh contact number ni:

Khalida bt Kharudin
+0195143580
013811 Taman Desa Damai Kokanun,
Kg Padang air,
Tepoh 21060 Kuala Terengganu,
Terengganu



Harap info ini membantu anda utk mendapatkan Krim Nur Syifa dgn lebih mudah! TQ!
Assalamualaikum.. =)

No comments:

Post a Comment