Tuesday, November 29, 2011

sanah helwah ya sohabati jamilati

......


Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..

....

ya Allah, berkatilah insan ini.. berikanlah rezeki yang tidak putus-putus padanya.. kejayaan dunia..kejayaan akhirat... mudahkanlah jalan untuknya berjuang di jalanMu.. bahagiakanlah insan ini.. kasihilah dia... redhailah dia.. jangan Kau biarkan dia lalai mahupun sesekali melupakanMu..


aamin...


.....


salam sayang buatmu.. epy belated besday. 29 november 2011..



selamat hari lahir SUWAIBAH AWANG. muah!!


* sori takleh nk tulis pnjang2.. byk keje xsiap lagi. hu TT___TT
*HEI FERTUCINI lain.. ambe balik 8hb mlm t.. ^^ kalo sape2 free jom kite g derak. hehe :)))

Saturday, October 29, 2011

ingatkan aku tentang cinta.

[peringatan: ayat agak baku.he]


cinta itu indah
mujahadah itu payah






bismillah..

assalamulaikum saudari-saudariku yang aku rindui sekalian. apa khabar fizikalmu, juga rohanimu? moga sihat walafiat hendaknya. alhamdulillah, tergerak hatiku ingin menulis pada petang yang permai ni. kiranya, sudah lama aku tak luangkan masa dengan fertucini, bercerita, berkongsi ilmu, bertegur sapa dengan kalian.

insyaAllah, sedikit masa lagi, jika diizinkan Allah, diberi nyawa, dimurahkan rezeki, aku akan bertolak pulang ke kampung tercinta pd 4 november ini. dengar katanya, cik suwaibah yg jauh di mata, akan terbang pulang ke malaysia juga pada november ni.. moga selamat sampai. rasanya hati ni tak sabar bersua muka, berkongsi cerita dengan kalian.. bercerita di alam maya ni membataskn kemesraanku, mungkin. (he)

bercerita tentang cinta. (tajuk atas). pernah kalian jatuh cinta? tentu pernah kan.. tipulah kalau tak pernah terjatuh cinta. cinta itu fitrah manusia. kalau tiada rasa cinta tu, mungkin kene pergi jumpa doktor. ^^ cinta itu, kalau betul salurannya, kalau betul panduannya, fitrah itu menjadi anugerah. sebaliknya, jika salah salurannya, salah panduannya, fitrah itu menjadi fitnah. so, uruslah rasa cinta itu sebaiknya.

[er..sebenarnya apa yang aku cuba sampaikan ye]

buat pengetahuan,kampus aku telah jalankan kempen, 'anda bijak jauhi zina' selama dua minggu yang lepas. kemuncaknya, penampilan akak fatimah syarha pada hari last kempen itu dijalankan. tapi... aku tak pergi pun. sebab sebelum ni, aku pernah join talk beliau kat uitm shah alam, tajuk 'bila baju melayu bertemu baju kurung'.. so nye, aku agak isinya lebih kurang je dengan yang sebelum ni. dan ternyata, ada lah isi-isi yang sama. aku pun ade rekod talk tu. best!

bicara tentang cinta. memang takkan habis. aku banyak kali mendengar luahan kawan-kawan aku, yang dia kecewa sebab cinta. benarlah, cinta selepas kahwin itu lebih indah. moga kita dapat tahan diri kita untuk itu, insyaAllah. ya, bercakap senang.nak buat tu susah. memang susah, tapi tak mustahil kan?

perkongsian cerita-cerita tu mencelikkan mataku. lumrah la, nak ada orang sayang, nak ada orang ambik berat, dengar masalah, ade orang pujuk time kite sedih. tapi kadang-kadang orang yg bercinta itu lupa pada yang PEMBERI CINTA itu. bila cinta manusia bermaharajalela,segalanya indah. sanggup habiskan duit beribu ribu untuk orang yg kita cinta, sanggup buat assignment untuk dia, berhabis beratus-ratus malahan beribu ribu untuk berhubung, call, message.. tu tak kira lagi masa yang dah habiskan untuk itu. astaghfirullah.

tapi bila dah terjatuh cinta itu, dan peribadi si dia dapat meyakinkan ibu bapa kita untuk melepaskan kita, semuanya akan jadi mudah. tadi bersembang dengan rakan serumahku, dia seorang yang baik pekertinya.

'dulu-dulu, kakak kakyah kahwin, lelaki tu datang jumpa keluarga ye?'

'hmm.. lelaki tu kenal keluarga dulu, dia kenal kakak kakyah dari tok sedara camtulah,pastu bila dia tau kewujudan kakak kakyah tu, dia datang rumah mai pinang. masa tu kakak kakyah final year...diorang kahwin time kakak kakyah habis belajar.'

'ooo'

'kakak kakyah yang sulong, arwah ayah kakyah yang carikan'

hmm. terbit kagum dalam hati aku. nanti, suruh ayah aku la carikan. bolehtak?hu

satu isu lagi, kahwin masa belajar. camne ye pendapat kalian. aku takla sokong sangat, dan aku taklah bantah. tapi, aku agak fikir jugak la.. cmne kesusahan tu, cabarannye. kewangannye. insyaAllah, kalo dua-dua sanggup,takpe.. ntahla, aku tak tau nak komen banyak. tapi baik jugak, untuk halang kemungkaran itu. pendapat kalian??

[dahla, dah tak tau nak cakap ape (he) ]

aku pohon sangat kat kalian, andai suatu hari nanti, aku diuji dengan cinta manusia, tgurlah aku, ingatkan aku, bantu aku. sekarang memang senang la aku tulis, aku tuturkan ni, tapi nanti bila aku diuji? aku takut aku lemah dengan perasaan aku sendiri.

insyaAllah, Allah bantu kita andai kita ingin mendapat kebaikan itu.


aku sayang kalian.


maaf andai terkasar bahasa. tujuan aku tulis hanya nak ingatkan diri aku sendiri sebenarnya,tapi takpelah, tulis kat sini kan? atleast, kalian dpt baca hasil tulisan aku.he

khas buatmu, suwaibah,khalida, fadhila, fadashafika,najmatulhaya,razwani dan kalian yang sudi baca.




Wednesday, October 5, 2011

meng'updating' kisah diri hoho



hoho hai kawan2 sume!! tibe2 arini, 6 Okt teringat plak kat blog fertucini nih.hoh alang2 ade mase online, time ni la curik2 mase nok tulis blog hui3 blog ak tuh, lok gtu jela..hoho rindu plak bile tgk gambo lame2 time reunion aritu.. i do really miss our moment.. bile duk kat u, jumpe ramai org, mcm2 pattern..x kang same dgn geng2 sepak teranjang kite.. hoho kwn2 kat sini x sesetia angpa sume..lau
ak cite ke, kdg2 bukan depa dgr pun..kalu dgr pun.. respon tu x ikhlas jep.. hoh ( kessian ye hehe)tp tape, aku redho hui2 even pada pun skali ng aku kat ni, tp tade can pun nok jupe.. hoh! Buat mase skrg, bz dgn mcm2 mende kat sini.. dan bg ak standad jah mane2 pon as a student life.

Kadang2 tu, ak yg rase aku memilih utk membizikan diri.. dop ahu la bakpe.. dgn jualan syifa, MKK kerohanian, aktiviti under club wohooo kepenatan! Ape Pun, tahan! sabar ye! Pesanan utk sume hui hui kalu x rasa skrg sume ni, bile lagi kang hooo Lecture aku penah ckp.. U are actually competing urself, x kire dlm ape pon yg kite uat.. n i found out its true.. kite x bsaing dgn org lain pon dlm kehidupan kite, its us, yg menentukan hala tuju life, dan wat keputusan terbaik utk diri kite hoho

x tau la amende aku duk bleber ni kang, kui8 sebenarnye i rindu u oll sume hehe ;P Hope another cuti midsem kite dpt jumpe lagi, lepak2 round2 mydin hoho k2.. daaaa~ mmuuuuaaahh =.~ salam sayang daaaa!

Thursday, September 8, 2011

FERTUCINI



Assalamualaikum w.b.t...

Hurm.. lamenye aku tak jenguk kat sini... hish...sedar tak sedar cuti sem dah sampai ke penghujungnya.. 4 bulan yang rasanya seperti lame bukanlah lama mana pun sebenarnya... rasa sayu je hati ne.. berat je kaki ne nak balik kampus.. sebabnya lepas ne kita semua tak taw ade lagi ke tak cuti yang panjang macam ne.. tapi takpela nanti cuti panjang ke pendek ke, insya-Allah kite jumpa lagi k.. :)

reunion sementoji


Kawan-kawan,
Walau ramai manapun kawan aku jumpa kat luar sana, walau sekerap mana pun aku kluar ngn kawan-kawan aku yang kt luar sana ianya tetap takkan sama dengan memori kita berlapan.. eh, lapan ke? hehe
Tapi apa yang aku kata tue memang dari hati aku.. walopun kite semua sedang mengejar impian masing-masing (insya- Allah akan tercapai), masing- masing jaoh tapi sentiasa dekat di hati aku.. kadang-kadang celoteh karenah awop2 mung semua ne wat aku terhibur, senyum sorang diri depan laptop, aku sangat rindu tue semua.. awop mung semua memang tiada gantinya di hati aku.. tetap sahabat aku dunia akhirat.. memang susah untuk aku cari kawan dan geng di luar sana yang sama macam awop mung semua.. dengan nakal nya, dengan degilnya, dengan kuat tingkah lidahnya, semua tue aku suke..

last jumpa sue!


Kawan-kawan,
Kadang-kadang aku rindu zaman kite skola.. tiap-tiap hari dapat jumpa, tiap-tiap hari dapat bergurau senda- makan bersama, solat bersama.. segala-galanya kite lakukan bersama...............
Dari pagi sampai malam sebab malam kita dapat jumpa kat tuisyen lagi.. besh kan time tue........ paling nakal aku rasa kita semua pakat nak g tuisyen awal hari isnin sebab nak g pasar malam.. ouch!! aku nak balik waktu tue!! series!!
Tapi sekarang masing-masing jauh, mungkin jarak itu akan membuatkan kita makin rindu antara satu sama lain dan sentiasa mengingati antara satu sama lain.. moga-moga itu akan lagi menguatkan ikatan persahabatan kita hingga ke akhinya...


wif najma yang memang susah nak jumpa!

picnic yang memang kena wat lagi!


Kawan-kawan,
Aku mungkin bukanlah kawan yang baik kerana mungkin tutur kataku ada menyakiti hatimu
Aku mungkin bukanlah kawan yang baik kerana mungkin tingkah ku melukakan dirimu
Aku mungkin bukanlah kawan yang baik kerana kelalaianku membuatmu tersisih
Aku mungkin bukanlah kawan yang baik kerana ada masanya aku tidak memahamimu seperti apa yang sepatutnya
Aku mungkin bukanlah kawan yang baik kerana tidak mampu berada disampingmu bila saat dikau memerlukan
Kerana,
Aku hanya insan biasa yang ada kekurangannya dan dengan itu aku panjatkan doa kepada-Nya semoga kalian sentiasa dibawah rahmat dan lindungan-Nya.



Kawan-kawan,

Pelangi itu ada 7 warna :
1- Merah
2- Jingga
3- Kuning
4- Hijau
5- Biru
6- Indigo
7- Ungu



Tapi hidup aku lebih banyak warna sebab aku ade mung semua yang memberi berjuta warna dalam hidup aku.


Sue- aku rindu nak tikam lidah ngn mung.. :(
Dyb- mung memang sesuai untuk kami semua bermanja sebab keibuan! haha
Daa- aku suke temankan mung wat promotion nur syifa, dengor cter2 mung..:)
Fada- ne tempat untuk ku berkongsi cerita korea dan novel! :)
Ra-z- aku memang suke cari pasal ngn mung.. hehe
Mal- aku gadoh ngn mung sebab aku bahagia! haha





JADIKAN AKU SAHABAT TERBAIK MU

Sebaris kata membentuk nama.
Nama yg akan selalu terukir dalam lubuk hati ku.
Saat ini,saat ku tulis ungkapan isi hati ini,
Karena yg ada pada dirimu,janjikan semua yg ku harapkan selama ini.
Kalian ada di hati,
Senyum mu,janjikan kehangatan dalam diriku.
Nada suaramu,janjikan aku akan lupakan rasa duka ku. Tutur kata mu,janjikan sejuta harapan untuk ku.













SAHABAT
Izinkan aku mencintai mu dengan segala kekurangan ku.
Izinkan aku mengasihi dengan sepenuh hatiku.
Izinkan aku menyayangi mu dengan segala kekuatan ku.
Saat mulut ini,mulai tak bisa megeluarkan kata – kata
Hanya satu yg ingin ku ucapkan 
JADIKAN AKU SAHABAT TERBAIK MU........



Friday, August 19, 2011

Tchüss Deutschland!!

Assalamualaikum fertucini =)..
kejut x aku timbul sini...kejut x? kalu dok kejut pun wak2 r kejut..
aku nk share crite aku ni..

akhir(1+1=2) ni quote yg selalu aku dgr ialah, "xpe, mungkin ade hikmahnye. Tabahkan hati"
memang aku suker dengar quote ni daripd dgr, "b@d@ ngat ko"..huhu
quote ke dua memang menyakitkan hati dan kemungkinan org yg mengucapkannya akn rase kena penampar aku..hoho (p/s : rz! org puan xleh ganaz ngat)

okay, continue,
Lecturer ak ade kate,
mase ni la kite kenal mane kawan kita sebenar..
ade yg stil ngn kite, ade yg lari bkn krn xsukekan kite tp xsmpai hati nk tgk kita, ade yg lari terus utk fokus pd dirinya aje...
tapi kawan yg paling rapat dgn kita, yg akan support kite selalu, xlari dr kite pun ade..tapi ye ade panggilan lain iaitu FAMILY..
N aku harap fertucinis sekalian adalah family aku..hihi
aku bangga ade kawan/family yg ni...=)

tapi ape2 pun aku redha jer..
N actually aku hepi ngat...
2thn 1/2 kat tempat aku blajo lening memg menguji aku n kadang2 bt aku #%^*...hihi
N skrg aku telah meninggalkannya dgn tidak jayanya...hihi
N aku jga bersyukur yg ak xperlu smbg blajar kat sane...

aku rase rakan2 fertucini sekalian sudah tahu doh lah..
Doakan kejayaan aku di sini..

Beginilah pengakhiran cerita aku dlm new post ke-2 aku yang bertajuk TSCHÜSS DEUTSCHLAND (goodbye Germany)

p/s : c u all again nxt year in Malaysia..hihi


Tuesday, July 26, 2011

mata panda

hee..

assalamualaikum..


panda.comel kan? leh peluk2.. *sue, kat ozzy ade panda? wat blik seko, nk wat teman tido. :)
tapi matanya? comel jugak. selayaknya dia seekor panda. badan panda sesuai la dengan matanya yg gelap.

wah. cun aa panda dengan kegelapan bawah matanya.



tapi badan manusia, mata gelap? ayooo..

jelita tak?haha



taknak gelap bwh mata, tido cukup. jangan kurang tido,n terlebih tido(jadi sembap lak).. letak hirisan timun @ ubi kentang @ teh kat bwh mata..

ergh.. mcm segmen kecantikan. HAHA

takde la.. aku saje nk mumbling kat sini. sbb aku tgh bergelodak perasaan.*cewah
biarla. ni blog fertucini, kite2 je yg paham. eh.paham ke?

siang tadi.
huuu..
aku ponteng meeting MT. wohoo.. aku jadi MT ye kawan2. bukn MT ape pun, MT untuk reunion.haha..hampeh tol.. tibe2 je name aku timbul timbul tenggelam. tak g meeting 1st pun, leh jadi MT ye? *'nakal' sungguh.

tapi khalida (err,.peace da ^^, i mention u kat sini), jadi timbalan pengarah. kui3. lgi MTT (majlis tahap tertinnggi)HAHA. suke2 aku je reka jawatan.. jawatan lagi berat.he. da: plan makan pe reunion?kui3..

ponteng. bukan nak ponteng sgt (tapi nak je)hehe. sbb aku malas. nk reunion2 ni aku malas sungguh. sbb tiap2 tahun buat, jemu aa.. pndgn aku la. buat la nnti 4 5 thun lgi, lagi excited kan nk jumpe berbnding buat selalu. lagi banyak story. ni, kdg2 aku jmpe kwn2 yg bese aku jmpe, err,,blajo mane. kos ape.. cuti ke? (padahal dah tau jwpn).. bla bla bla..

tapi, geng fertucini lain cite aa kan? kan? kan? wat reunion slalu pun aku suke je.tapi ngn geng ni la.. huu..

so, mmndkan aku nak sgt ponteng, terus dapat sakit. *padan muka (muhasabah balik) hu.. smpai plan nk outing ngn sarah, khalida n fadhila pun aku tak leh join skali. *kesat air mata*

nak sgt tengok muke excited cikgu salmi spertimana dieyla lala kata dalam facebook die.. heheh..

tapi tak dapat. so. plan lagi la kawan2.. huhu..aku nk join!!


fb. kan aku dah kate aku dh deactivate dah. patut ke aku activate balik? smpai ade kwn aku...


'fitriah adibah takot ngan aq..tu yang dia deactivate...t buka sem baru baru dia aktif balik...keh2...sampaikan msg ni kat dia..'

buat pengetahun, yg kate tu laki. ciss.. *hrap2 die tak baca..kalo bace aku peduli hape*

dan tadi, smbg2 ngn diela, die sarankan luah kat sini,haha.. bgus jugak. kan ni medium untuk kite tau hal masing2 (i mean geng fertucini). so aku tulis la. hehe..

nak bergurau pun agak2 la.. dh la aku tgh emo tadi.sedikit. nk per*** kot? tatau. tgok pulak status ni. sbb skrg aku gune acc adik aku. nk add tu, add la.. fitriah adilah zaid

pndpt korang,*ceyh, korang oo.. hehe
patut ke aku actvte blik untuk mgelakkan andaian2 cam ni berlaku or teruskan deactvte smpai suatu masa yg sesuai untuk aku activekan??

aku sbnrnya saja la dectvte sbb taknk trus lagho. tau2 je la aku nih.gune adik aku pye, fren ngn shbt2 tertentu je.


hmm.. ntahla.. dan yg pntg, aku sakit ati bile tau die tulis cmtu.. *pinjam bahu weyh*


huu.. tu je. dan macam biasa, aku mmg suka mengomel tak tentu pasal. peace no war..


* tajuk entri ade kaetan sket2 ngn keadaan aku skrg. biological clock jenis burung hntu.

*p/s : khalida, takde kredit eh bls msg aku. rindu tawuuu T__T nk tye hal reunion.
*p/s : sue, lame tak update. update la lalingg.. *gentel2 rambut*
*p/s : la, tq.. :)) *kiss pipi*
*p/s : fada, HAPPY 20 BIRTHDAY! igt, aku belom 20 lagi.keh2 *hugs*
*p/s :raz, good luck exam t! rindoo kamu. jmpe kejap je ritu. *tarik idung*
*p/s: najma, kamu ni lagi la.. bile nak ketemu.. *flying kiss*

p/sss: kamu yg baca.. *muah*

oke.bai.

assalamualaikum.



Sunday, July 24, 2011

qayyumkhalisa

salam.

hooii.. kabare uoll?waras?

emm. ni nk gtw..
aku bertunang pas raya nih...
dtg la ye.. ^^






ergh..pas raya thun mane, aku tatau!hahaha
*kidding je la..

xde tunang2.. itu dutsa tau!



oke,. move to main point..
aku dh deactivate my FB coz of various reasons. harap, ini baik untuk aku.huhu

tapi my blog, my ym, my skype, my twitter, n the latest my netlog, masih berfungsi..keh2..
blog- alongfitriah tu la.. ade kan kat list dlm blog nih..hehe
ym- ad_fitrbazz91@yahoo.com
skype- my full name (without my father's name)
twitter-same wif skype.*bajet artis ade twitter..kehkehkeh
netlog- hmm.. uoll xde kan netlog? nnti kalo ade, gtw aku. aku yg akan add uoll nnti ^^

hee.. *bajet ade yg nk contact aku je

stu g, contact via my hp number k! aku nangis kalo uoll xde num aku!!!!he


to diela lala, pape hal plan kuo tuh, gtw aku oke..
to kda yg sama2 xaktif fb cam aku.hehe.. mu pun, klo ppe hal, via hp oke!


uol.. dah bersedia nk smbut ramadhan??
moga panjang umur dan diberi kesempatan untuk beribadat di bulan mulia itu (:

Thursday, July 14, 2011

Thanks Dib ma love

Alhamdulillah...
Di saat aku mula berputus asa,
Hadirnya sahabat menghulur bantuan,
Terima kasih aku ucapkan,
Kepada cik Fitriah yg tersayang.. <3
Hehehhee

Monday, July 11, 2011

sue.. sejak bile kakma jadi penghias ni..hee

salam.. alhamdulillah... blog aku dah takse mslah.. hu.. debo seposen aku. kene attack, xpasal2 kan kene wat blog baru,.. aku syg blog aku yg bernama baby tuh!haha.. (teringat ra z = baby ) hek2,,

pengajaran disini, jangan gatal2 nak lawakan blog lagi, kalo xreti!hehe..

aku takde keje, mmg seronok la lawakan blog, tapi tu la.. malware dri blog mane ntah, aku ambik link, hbis xleh buke aku punye blog! aiseyman! lenkali xnk wat dah.. btw, aku berjaya buat hidden shoutmix kat blog aku. hehe.. g la usha2..hehe.. nk wat kat blog fertucini ni, kan wat manda2 lop.. t la, klo kalian semua stuju, aku wat.hehe. (cess.slame ni duk menghias blog, xde lak tye kbnrn)he

klo angpa nk hias, hias je la. aku xhlg beb! :)))))

btw, xmo aa bleber pnjg.. ni, tadi aku bce blog akuislam.com..

woo.. terkejut aku.. ade gmbo kakma.. knl dop kakma?? hee. kakak kepada suwaibah awang.. hehe
ke aku yg batak? hee. xde aa..sbb, artikel2 best lam tu, layan la.. jumping2 artikel, nampak gmbr pmpuan ni.

'eh, ni kakma'

hee.. ni rasa teruja nk share sini nih.. hehe.. oke. aku copy paste je la ye.. :D

*****

DSC0058editkecik Menjadi Wanita Yang Cantik


Wanita yang cantik..

“Wanita yang cantik adalah wanita yang dapat menjaga harga dirinya“.

Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dipakainya. Bukan pula pada perhiasan yang menghiasi tubuhnya atau pada bentuk tubuh yang mengancam.

Kerana kecantikan wanita itu terpancar dari caranya melihat kehidupan dan berpegang pada prinsip yang sering berlainan dengan prinsip dunia. Saat dia melihat kehidupan, disitulah mata hatinya akan menyusuri erti dari kehidupan dan menjalaninya, sesuai dengan nuraninya.

Kecantikan bukan terletak pada eloknya wajah, tetapi dari kecantikan jiwanya yang penuh kasih sayang, dan mengambil berat sesama mereka.

.

Apa yang boleh membuat wanita dapat dihargai oleh lelaki apabila harga dirinya tidak dijaga ?

mengapa banyak wanita yang rela menyerahkan dirinya hanya untuk kemewahan ? dan kesenangan dunia

Mereka berdandan bak puteri, menghiasi dirinya dengan perhiasan dan me”mekap” wajahnya dengan keindahan. Nampak indah dilihat, hingga tak seorang pun menyedari, ada sesuatu yang tersembunyi disebalik pesonanya.

Berani menanggalkan harga dirinya hanya untuk dapat menaiki kenderaan mewah, tinggal di apartment mewah, melancong diluar negeri dan sebagainya.

Wanita yang cantik, tidak akan menghalalkan semua cara untuk memenuhi keperluan dan keinginannya…

.

Wanita yang cantik, tidak akan mengganggu suami orang hanya untuk mendapatkan hartanya dengan mengatakan atas nama cinta…

Wanita yang cantik, tidak akan menjajakan dirinya dijalanan hanya untuk sebuah alasan “demi membantu keluarga”

Wanita yang cantik, tidak akan melakukan “one nite stand” hanya untuk memuaskan hasratnya hingga melupakan martabatnya sebagai wanita…

Wanita yang cantik, tidak akan meninggalkan prinsip-prinsip yang dapat memagari dirinya dari berbagai macam godaan dunia…

Wanita yang cantik, tidak akan menjadi ibu yang membiarkan anaknya terjerumus dalam dunia kelam…

.

Wanita yang cantik adalah…

Seorang Ibu yang mendidik dan memagari anaknya dengan dengan kasih sayang dan iman percaya pada Tuhan

Seorang Wanita yang tetap berdiri pada jalan yang benar dan tidak berkompromi dengan sesuatu yang dia tahu dapat menyesatkan.


Seorang Wanita yang mengasihi keluarganya baik suami dan anak-anaknya.

Seorang Wanita yang memberikan warna positif dalam kehidupan setiap orang.

Seorang Wanita yang tidak menjual dirinya demi kemewahan. Kerana baginya kemewahan syurga yang lebih penting dicarinya.

Seorang Wanita yang tahu menempatkan dirinya dimanapun dia berada.

Seorang Wanita yang dapat membezakan mana yang benar dan mana yang salah.

Seorang wanita yang dapat menginspirasikan semua orang.

Dan terakhir, wanita yang cantik adalah wanita yang boleh menjaga harga dirinya, ditengah gelap dan gemerlapnya dunia ini.”

Wallahu a’lam


*****


hayati artikelnye sayang! <3


aku ambik dari sini.



er..sbnrnya artikel ni dh lame. tapi lntak aa.. isi dia berguna.. boleh guna smpai bila2 ..huhu..


oke.. tu je.. :))

rindu kamu semua..

p/s: diela, khalida, jom kuo g mall next week.. huu..

sob3..waaa

waa..
nak luah perasaan nih!



blog aku xleh bukak!!!!
waaaaaaaaa......

malware detected..

*Sigh*



waaa... macammane nih... waaaa...



erg..lebih2 lak dib nih!

Friday, July 8, 2011




ak nak pos gamba jep..malas nk type pnjang2...hehe..baru siap edit dua..klau buruk sori la ek..:\

Wednesday, June 22, 2011

saya ingin luahkan sesuatu...



Klik di sini ya kawan-kawan!!! mesti bace nih~ hoho...^o^
http://yusrakhalida.blogspot.com/p/site-4-syifa.html

Monday, June 20, 2011

...Got Trouble 2 Locate Pic...?



Assalamualaikum mok cik2 sume...~ hoho nmpaknye ak la org merasmikan blog ni lepas dyb bru upgrade satni...wuwuuu~ nok saham gop oo kui8 btw, good job! great effort dyb! keep it up babeh~ hoo dohla satni baru upload gmbo kat fb, rajin ngguh dy..maybe tadop keje sangat doh tuu hehe ^__^

hoo, ak ade pasan 1 bende bile na wat entri kat ni... na locate gmbaq2 hok kte uplod tu, x same ng care ak wat kat blog ak..n maybe kat blog la ke..pada ke.. hooo bile upload, x kua gmba direct..tp kuat cam kod gtu kang? ho ho nipu dose~ jd jgn bimbang jgn takottt..( bia tau doh pom nok oyak gop hoho! )

carenye, bile kte upload gmbaq tersebut ye puan2 sekalian...>> bese kod gmbaq tu akan ade at the top post kte tu >> jd copy paste kod tu dkat tmpat yg kte na letak for example in between perenggan 2 n 3 >> kod yg ade kat bahagian atas post td, buleh la delete >> na selamat, upload gmbaq n copy paste code tu one by one honey~ >> tp kalu x wat care ni pom ok je, cume bile kte post, n3 tu..akan jadi..gane nok kate..gmba tu sume duk kat atas tu..even act, kte na letak gmbaq tu kat area laen hoo ntah2 ak sorang je moo kui2 tp dakpe ah, ade modal ket ak nok wat n3 arini huhu =.='

Contohnye, ak wat contoh nehh... gmbaq first, ak na letak at top of post.yg dyb tgh promo canon meroh ye ni hehe =p jd x ya copy paste kod tu. biaq jah~ gmbaq second..( hok tudung ak kepek nih hoh~ )ak memg letok in between paragraph 4 n 5..haa jd wat mcm ak oyak satni.. hoho



okay! gtu lah cite nye... haaa jd nanti buleh try, it takes time tp insha Allah it ll turn out into sumthing much better.. hoho ^o^ till then, nant i post lagi huhu =) babai..tata..salamualaik..^_~